woensdag 28 oktober 2015

Het 1e Tilburgse Wijktheater speelt Vreetvrees

Voor de oplettende lezers onder ons is Het 1e Tilburgse Wijktheater geen onbekende. In Stadsnieuws kon je al eerder een artikel over de voorstelling Vreetvrees onder regie van Boy Jonkergouw. Op Facebook zie je mooie repetitiefoto’s. 

Vreetvrees

13 november
19:00; 19:30; 20:00; 20:30; 21:00
Locatie: De schans 128 (Tilburg)

Hans Zuiderwijk, speler in het theatercollectief, doet dit jaar ook weer mee. Ook zijn vrouw en dochter schitteren in de voorstelling. Hans vertelt over hun deelname aan FEELFOOD:Het 1e Tilburgse Wijktheater is een toneelgroep die jaarlijks een herkenbaar en laagdrempelig stuk maakt. We laten ons daarbij inspireren door het dagelijks leven en leggen ons geen beperkingen op.” Daarom sluiten zij zo goed aan op FEELFOOD met hun stuk “Vreetvrees”.

Zoals eerder te lezen in Stadsnieuws gaat “Vreetvrees” over een sekte die gelooft dat het eten van dieren de grootste doodzonde is. Maar wat kunnen de toeschouwers van het stuk verder verwachten? “Wij hebben op aanwijzingen van regisseur Boy Jonkergouw geïmproviseerd rondom het thema voedsel. Het stukje draait om angst voor het 'eten' van bepaald voedsel dat binnen een groep wordt afgekeurd, daarom heeft het de titel “Vreetvrees”. Dat doen wij op een absurdistische manier.”

Amusement is het belangrijkst

De mensen vermaken is het doel van het wijktheater. “Wij hopen het publiek te amuseren. Diepgaand zou je nog wel ergens een moraal kunnen ontdekken maar die is er volgens mij niet bewust ingelegd. Het is meer onze bedoeling een leuk toneelstukje te brengen.”

Gewoon voedzaam

Op de vraag wat eten voor Hans zelf betekent antwoord hij: “Hoewel eten belangrijk is, vind ik dat er tegenwoordig veel te veel aandacht aangegeven wordt. Tv-programma’s al dan niet specifiek op koken gericht, zelfs de gemiddelde talkshow heeft een 'eetdeel', consumentenprogramma's over wat goed en wat allemaal slecht is om te eten, afvalprogramma's, etc. Er is zelf een tv-zender die 24 uur per dag programma's uitzendt over eten en eten klaarmaken. Dan is er nog het snobisme rondom de culinaire hoogstandjes. Eten moet mijns inziens weer gewoon voedsel worden. Gewoon voedzaam. Geen tot grote hoogte verheven ritueel”

Ook nieuwsgierig naar Vreetvrees? Bezoek het avondprogramma van FEELFOOD
Lid worden van FEELFOOD op facebook

Tekst: Shannon Odolphij, stagiaire Contour de Twern; Foto: Reg Gruson, vorgmgever EELT

Geen opmerkingen: