maandag 19 oktober 2015

FEELFOOD, FEEL GOOD!

De voorbereidingen van buurtparade FEELFOOD zijn in volle gang. In heel Tilburg Noord zijn er op 13 november verschillende activiteiten gepland waar bewoners voedsel kunnen proeven, beleven en delen.  Elke week lees je op dit blog over het programma, de ontwikkelingen van FEELFOOD en de mensen uit de wijk die achter de schermen hard werken om deze dag onvergetelijk te maken! Deze week: het Food Court.


Food Court

Een van de onderdelen van FEELFOOD is Food Court. Dit vindt plaats in Winkelcentrum Wagnerplein. Bewoners en winkeliers bereiden en verkopen hapjes (max. €0,50).

Ton van den Bersselaars, voorzitter van de winkeliersvereniging Wagnerplein, zorgt ervoor dat bewoners uit Noord en winkeliers van het Wagnerplein in het winkelcentrum hun eten kunnen delen. “Ik vond dit een leuk initiatief, het is natuurlijk mooi als je dit winkelcentrum bij de bewonersinitiatieven kan betrekken. Het winkelcentrum is de perfecte plek waar mensen zich kunnen verzamelen. Veel mensen uit Noord vinden het winkelcentrum belangrijk. Het moet een bruisend geheel worden.”


Op de vraag wat eten betekent voor Ton antwoordt hij: “Bij eten denk ik aan uit eten gaan, gezelligheid.. Genieten van kleine hapjes.”

Eten zoals het hoort

Een van de ondernemers die mee doet met Food Court is Tran Nhu Y, een gezellige Viëtnamese eetgelegenheid in het winkelcentrum. Zij bestaan al 27 jaar en de eigenaresse helpt al mee sinds haar 13e. Wanneer ik haar vraag naar wat eten voor haar betekent antwoord ze resoluut: “Passie.” Ze vervolgt: “Ik vind het belangrijk dat mensen mijn cultuur leren kennen en genieten van het smaakvolle eten. Mensen zijn vooral bekend met de Chinese keuken en ik wil ze graag laten proeven wat écht authentiek Vietnamees eten is, want dat zie je niet vaak meer. Het is echt verwesterd. Ik laat ze proeven hoe het hoort te zijn.” Ik krijg meteen een samengesteld bakje om het zelf te ervaren. Het eten wordt zorgvuldig gekruid en gemengd en met liefde bereid. Dit merk je ook in de benadering naar haar klanten, die zelfs vanuit het buitenland komen voor haar loempia's. De tafeltjes naast haar toonbank zitten dan ook vol. “Bij lekker eten hoort ook vriendelijkheid. Je moet de klanten benaderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Dat geeft de juiste ervaring.”

Naast het eten van Tran Nhu Y zullen er ook bewoners in het winkelcentrum staan die hun eten verkopen. Wil jij ook eten proeven van wat met liefde en vooral passie is bereid? Kom 13 november naar het winkelcentrum en geniet van alle heerlijke hapjes gemaakt door de bewoners en ondernemers van het Wagnerplein!

Tekst: Shannon Odolphij, stagiaire Contour de Twern; foto's: Tran Nhu Y

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van FEELFOOD?
Wordt lid van onze Facebook groep
Website FEELFOOD

TIP: elke woensdag tot en met 11/11 staat er een FEELFOOD artikel in StadsNieuws!

EELT Theactercollectief
Art-Fact

Geen opmerkingen: